TÄRKEÄ TIEDOTE ASIAKKAILLEMME

Näin kulkutautien aikana olemme korostaneet varotoimenpiteitä artistiemme, sekä asiakkaidemme turvallisuuden vuoksi.
Päivitetty 16.3.2020

1. Jos tunnet olosi yhtään sairaaksi ennen tatuoitavaksi tulemista tai sinulla on esimerkiksi puoliso/lapsi sairaana/flunssassa, niin ÄLÄ TULE STUDIOLLE TARTUTTAMAAN MUITA, vaan ilmoita siitä välittömästi sähköpostitse osoitteeseen lamuerte.ink@gmail.com. Mitä aiemmin ilmoitus tulee, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saamme tilallesi asiakkaan myöhemmältä kalenterista, jolloin parhaassa tapauksessa sinulle vapautuu aika lähiviikoilta. Jos tulet tatuoitavaksi kipeänä ja sinut käännytetään takaisin kotiin, veloitamme 100€ varausmaksun summan.

2. Mikäli sinä tai perheenjäsenesi on palannut ulkomailta alle 14 päivän sisällä ennen varattua sessiota, ota meihin välittömästi yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen lamuerte.ink@gmail.com, niin siirrämme tarvittaessa aikaasi mahdollisen itämisajan varalta. Muista mainita sähköpostissa artistisi nimi, kotiinpaluupäivä sekä varattu tatuointiaika.

3. Älä ota tukijoukkoja mukaan, äläkä myöskään kutsu kavereita käymään studiolla. Pyrimme tällaisena aikana pitämään studion henkilömäärän minimissä, joten joudumme toistaiseksi käännyttämään ylimääräiset henkilöt pois.

4. Heti ovesta tullessasi tarjolla on käsidesiä. Desinfioi kätesi ennen kuin kosket mihinkään. Tämän jälkeen ohjaamme sinut vielä pesemään ja desinfioimaan kätesi uudelleen.

5. Vältä julkista liikennettä tullessasi studiolle. Mikäli kuitenkin tulet julkisilla, niin painotamme erityisesti noudattamaan kohtaa 4.

Tatuoinnin ottaminen on aina jännää ja jopa pelottavaakin, joten seuraavassa ohjeita valmistautumiseen.

TATUOIMISEEN VALMISTAUTUMINEN

 • Mikäli sinulla on kuiva tai hilseilevä iho, on suositeltavaa rasvata tatuoitavaa aluetta normaaleilla ihovoiteilla 2-3 päivän ajan ennen tatuoitavaksi tuloasi.
 • Älä juo alkoholia edellisenä tai kuluvana päivänä kun tulet ottamaan tatuointia. Krapulassa tatuoinnin ottaminen on erittäin kivuliasta ja pyörtymisriski suuri.
 • Mikäli käyt salilla, älä treenaa tatuoitavaa aluetta edellisenä päivänä. Esimerkiksi selän tatuoiminen rajun selkätreenin jälkeen voi olla erittäin kivuliasta.
 • Nuku hyvin edeltävä yö, sekä syö ja juo kunnolla ennen tatuoitavaksi tulemista. Otathan myös evästä mukaan sessioosi. Studiollamme on jääkaappi jossa evääsi säilyvät koko päivän. Usein sessiot venyvät iltaan asti, joten pelkän aamupalan voimin ei koko päivää selviä. Alhainen verensokeri saattaa aiheuttaa pahimmassa tapauksessa tajunnan menettämisen. Liikkeessämme on tarjolla kahvia ja pikkupurtavaa.
 • Hankithan nämä valmiiksi kotiin tatuoinnin jälkihoitoa varten: Kelmu (esim Elmukelmu) sekä tarvittaessa kelmun kiinnittämiseen esimerkiksi laastariteippi (esim Micropore Apteekista).
 • Tatuoinnin jälkihoitoon suosittelemme käyttämään joko meiltä edullisesti ostettavia jälkihoitotuotteita (Tattoo Creme tai vegaaninen Hustle Butter) tai apteekista saatavaa Bepanthen voidetta (punaraitainen). Studiolla myytävät rasvat ovat mukavampia käyttää, kun taas Bepanthen on hieman rasvaisempi vaihtoehto. Helosan ei sovellu enää nykypäivänä tatuoinnin hoitoon.
 • Tatuoinnin sijainnista riippuen pukeudu viisaasti tai ota mukaan kevyemmät vaatteet. Joskus vaatteille saattaa roiskua suojaamisesta huolimatta mustetta, joten ethän pue parhaita vaatteita päälle. Esimerkiksi tatuoinnin tullessa olkapäähän, on suositeltavaa pitää hihatonta paitaa. Selkää/kylkeä tatuoitaessa naisilla on hyvä olla esimerkiksi narubikinit, jolloin niitä voi tarvittaessa avata. Jalkoihin tatuoitaessa shortsit jne. Työpisteidemme ympärillä on verhot mikäli tatuointi joudutaan tekemään vähemmässä vaatetuksessa, mutta tykkäämme pitää mieluiten verhot avoinna valaistuksen sekä ilmanvaihdon vuoksi.
 • Toivomme että peseydyt ennen tatuoitavaksi tulemista. Voimakkaan hien/sukkamehun hajussa on ikävä työskennellä tuntitolkulla. Ethän myöskään laita voimakkaita hajuvesiä!

 

KIPU JA PUUDUTTAMINEN

 • Tatuoinnin ottaminen sattuu enemmän tai vähemmän ja kipukynnys on jokaisella yksilöllinen. Hyvin harvalla kuitenkaan kipu on ylitsepääsemättömän suuri. Pahimmat kivut ovat yleensä ensimmäisten 15 minuutin aikana, jonka jälkeen keho tottuu kipuun ja tunnit juoksevat huomaamatta.
 • Herkimpiä alueita ovat mm. rinta, kaula, kyljet, kainalot, kämmenselät sekä jalkapöydät. Pahimpiin paikkoihin emme suostu ensikertalaisille tekemään. Miellyttävimpiä alueita ovat henkilöstä riippuen esim. pohkeiden sivut, olkavarret, lapa sekä kyynärvarret.
 • Ensimmäistä tatuointia ottaessa emme suosittele puudutusta, koska suurimmalla osalla ihmisistä tatuoinnin ottaminen ei ole liian kivuliasta. Puudutteen vaikutus kestää usein vain noin tunnin verran jonka jälkeen kipu saattaa olla jopa normaalia voimakkaampaa.
 • Mikäli kuitenkin olet erityisen herkkä kivulle tai kyseessä on pieni tatuointi, osta apteekista Emla-paikallispuudutetta. Levitä Emlaa tatuoitavalle alueelle reilu kerros 2 tuntia ennen tatuointiaikaasi ja peitä alue napakasti kelmulla, teipillä kiinnittäen. Mikäli alue on suuri, käytä useampi tuubi. Näin helpotat oloasi, sekä tatuoijan työtä.

 

TUKIJOUKOT

 • Voit ottaa mukaasi maksimissaan yhden (1) henkilön mukaan henkiseksi tueksi halutessasi.
 • Studiomme viihtyvyys on räätälöity asiakkaidemme mukaan, joten tukijoukoille ei pahemmin ole tekemistä lehtien lukemisen lisäksi.
 • Muistutathan kaveriasi siitä, että session pituus saattaa venähtää muutamasta tunnista iltamyöhään saakka.
 • Artistin hoputtaminen, toistuva työn keston kyseleminen, päihteiden käyttö tai työn häiritseminen johtaa studiosta poistamiseen!

 

KUVAAMINEN

 • Studiossamme ei saa video- tai valokuvata ilman artistin/artistien lupaa! Pyydäthän aina luvan artistilta, sekä kaikilta henkilöiltä jotka mahdollisesti näkyvät kuvassa.

 

LAPSET/LEMMIKIT

 • Tykkäämme toki lemmikeistä ja lapsista, mutta ethän kuitenkaan ota heitä mukaasi tatuointistudioon. Studiossamme on kalliita laitteita sekä koneita, sekä lapsille vaarallisia paikkoja. Lemmikit on kiellettyjä allergioiden sekä hygienian vuoksi.

Mikäli kysyttävää tulee, lähetä sähköpostia osoitteeseen lamuerte.ink (ät) gmail.com, niin neuvomme mielellämme lisää.