Tatuoinnin ottaminen on aina jännää ja jopa pelottavaakin, joten seuraavassa ohjeita valmistautumiseen.

– Älä juo alkoholia edellisenä tai kuluvana päivänä kun tulet ottamaan tatuointia. Krapulassa tatuoinnin ottaminen on erittäin kivuliasta ja pyörtymisriski suuri.

– Nuku hyvin edeltävä yö, sekä syö ja juo kunnolla ennen tatuoitavaksi tulemista. Otathan myös evästä mukaan sessioosi. Usein sessiot venyvät iltaan asti, joten pelkän aamupalan voimin ei koko päivää selviä. Alhainen verensokeri saattaa aiheuttaa pahimmassa tapauksessa tajunnan menettämisen. Liikkeessämme on tarjolla kahvia ja pikkupurtavaa.

– Hankithan nämä valmiiksi kotiin tatuoinnin jälkihoitoa varten: Kelmu (esim Elmukelmu) sekä tarvittaessa kelmun kiinnittämiseen esimerkiksi laastariteippi (esim Micropore Apteekista).

– Tatuoinnin jälkihoitoon suosittelemme käyttämään joko meiltä edullisesti ostettavia jälkihoitotuotteita (Tattoo Creme tai vegaaninen Hustle Butter) tai apteekista saatavaa Bepanthen voidetta (punaraitainen). Meidän myymät rasvat ovat mukavampia käyttää, kun taas Bepanthen on hieman rasvaisempi vaihtoehto. Helosan ei sovellu enää nykypäivänä tatuoinnin hoitoon.

KIPU: Tatuoinnin ottaminen sattuu enemmän tai vähemmän ja kipukynnys on jokaisella yksilöllinen. Herkimpiä alueita ovat mm. rinta, kaula, kyljet, kainalot, kämmenselät sekä jalkapöydät. Miellyttävimpiä alueita ovat esim. pohkeiden sivut, olkavarret, lapa sekä kyynärvarret. Kipu kuitenkin vaihtelee eri ihmisillä. Seuraavassa ohjeita kivun helpottamiseen.

PUUDUTTAMINEN: Puuduttaminen ei joidenkin mukaan kuulu tatuointiperinteeseen, mutta mikäli olet erityisen herkkä kivulle, osta apteekista Emla-paikallispuudutetta. Levitä Emlaa tatuoitavalle alueelle reilu kerros 2 tuntia ennen tatuointiaikaasi ja peitä alue napakasti kelmulla, teipillä kiinnittäen. Älä säästele Emlassa. Mikäli alue on suuri, käytä useampi tuubi. Näin helpotat oloasi, sekä tatuoijan työtä. Vaikutusaika vaihtelee eri ihmisillä, mutta yleisesti puuduttava vaikutus kestää 1-3 tuntia. Alueet joille suosittelemme Emlan käyttöä ovat kyljet, pakarat, kaula, kämmenselkä sekä alavatsa. Ensimmäistä tatuointia ottaessa emme suosittele puudutusta, koska suurimmalla osalla ihmisistä tatuoinnin ottaminen ei ole liian kivuliasta ja joillakin puudutuksen vaikutuksen loppuessa kipu saattaa olla jopa normaalia voimakkaampaa.

PUKEUTUMINEN: Tatuoinnin sijainnista riippuen pukeudu viisaasti tai ota mukaan kevyemmät vaatteet. Joskus vaatteille saattaa roiskua suojaamisesta huolimatta mustetta, joten emme suosittele pukemaan parhaimpiasi päälle. Esimerkiksi tatuoinnin tullessa olkapäähän, on suositeltavaa pitää hihatonta paitaa. Selkää/kylkeä tatuoitaessa naisilla on hyvä olla esimerkiksi narubikinit, jolloin niitä voi tarvittaessa avata. Jalkoihin tatuoitaessa shortsit jne. Työpisteidemme ympärillä on verhot, mikäli tatuointi joudutaan tekemään vähemmässä vaatetuksessa, mutta pidämme aina mieluiten verhot avoinna valaistuksen vuoksi.

KUIVA IHO: Mikäli sinulla on kuiva tai hilseilevä iho, on suositeltavaa rasvata tatuoitavaa aluetta normaaleilla ihovoiteilla 2-3 päivän ajan ennen tatuoitavaksi tuloasi.

PUHTAUS: Toivomme että peseydyt ennen tatuoitavaksi tulemista. Voimakkaan hien/sukkamehun hajussa on ikävä työskennellä. Ethän myöskään laita voimakkaita hajuvesiä.

TUKIJOUKOT: Voit ottaa mukaasi yhden (1) henkilön mukaan henkiseksi tueksi halutessasi. Studiomme viihtyvyys on räätälöity asiakkaidemme mukaan, joten tukijoukoille ei pahemmin ole puuhaa lehtien lukemisen lisäksi. Muistutathan henkistä tukeasi siitä, että session pituus saattaa venähtää muutamasta tunnista iltamyöhään saakka. Artistin hoputtaminen, toistuva työn keston kyseleminen, päihteiden käyttö tai työn häiritseminen johtaa aina studiosta poistamiseen!

KUVAAMINEN: Studiossamme ei saa video- tai valokuvata ilman artistin/artistien lupaa!

LAPSET/ELÄIMET: Tykkäämme toki lemmikeistä ja lapsista, mutta ethän kuitenkaan ota heitä mukaasi tatuointistudioon. Studiossamme on kalliita laitteita sekä koneita, sekä lapsille vaarallisia paikkoja. Lemmikit on kiellettyjä allergioiden sekä hygienian vuoksi.

Mikäli kysyttävää tulee, lähetä sähköpostia osoitteeseen lamuerte.ink (ät) gmail.com, niin neuvomme mielellämme lisää.